Analiza Index terapeutic Fitoterapie Dietoterapie Argiloterapie Reflexoterapie Hidroterapie Carbunoterapie Iridologie
Despre carbunele vegetal
Folosirea practica a carbunelui vegetal
Moduri de utilizareFolosirea practica a carbunelui vegetal

Rani:
"Cand am cazut, m-am lovit sub ochi. .. Dupa aceea am avut necazuri mari cu tot capul. Obrazul Imi era umflat si II simteam dureros. Ellen White se afla atunci langa mine si a pisat carbune vegetal. Cu aceasta pulbere de carbune vegetal amestecata cu apa fierbinte mi-am tratat fata timp de cateva ore, pana cand a disparut inflamatia si durerea. Aceasta este una dintre cele mai eficiente metode de vindecare si pentru stomac - In orice afectiune, de exemplu malarie - consumandu-se ca atare sau amestecat cu apa fierbinte." E.G. White, Scrisoarea 119, 1896.
" ... Un genunchi umflat. Baiatul cazuse pe 0 piatra, genunchiul sau era serios ranit si foarte umflat.
L-au vazut mai multi doctori, dar nu I-au putut ajuta prea mult, asa ca de-acum mergea cu carja. Sara a preluat acest caz, ocupfmdu-se de el In casa noastra, dilmdu-i lngrijirile necesare, de doua ori pe zi. Tratamentul necesita cam 0 ora pe zi. Era 0 problema foarte serioasa, astfel ca timp de cateva saptamani i s-a acordat cel mai minutios tratament, constand In aplicatii fierbinti si reci, Insotite de cataplasme cu carbune vegetal pulverizat, umezit in apa fierbinte. Era un baiat deosebit, foarte inteligent si accidentul sau Ii afectase mult parintii; dar umflatura disparuse de-acum, iar el era sanatos, un copil la care ai fi dorit sa tot privesti. L-am avut las masa si am fost rasplatiti vazandu-I Insanatosit. Suntem multumitori lui dumnezeu pentru acest lucru." E.G. White, Scrisoarea 72, 1898.

Carbunele vegetal pulverizat: folosit ca bautura si cataplasma.
"Simt ca folosirea ghetii constituie 0 greseala. Lumina care mi-a fost aratata cu privire la cateva cazuri critice mi-a fost reprezentata sub forma unui copil bolnav de care Ingrijeam si in fiecare caz instructiunile care Imi erau date sunau astfel: Nu pune gheata la cap, ci apa rece, foloseste fomentatii fierbinti pe intestine, stomac si ficat. Acestea vor Iinisti febra mult mai mult decat aplicatia rece si mai repede. Dupa aplicarea de compresa rece, febra creste In loc sa scada. Aceste instructiuni Imi erau mereu repetate. in unele cazuri aplicatiile cu gheata pot fi Indreptatite, dar In majoritatea cazurilor acestea nu sunt recomandabile. Daca pacientul are ceva vitalitate, sistemul sau circulator va trimite sangele acolo unde este aplicatia rece, dar, foarte adesea, organismul nu are putere sa raspunda acestei cerinte ... Folositi apa fierbinte; In noua cazuri din zece aceasta este mai binefacatoare decat gheata ... "
"Ti-am trimis la data aceea pudra de carbune vegetal. Da-i sa bea apa, dupa ce a stat un timp si a extras ce este valoros din acesta. Trebuie sa fie rece cand se foloseste. Cand se utilizeaza pentru intestine, carbunele vegetal trebuie pus intr-un saculet, cusut, Inmuiat In apa fierbinte. Acest procedeu se va folosi de mai multe ori. E bine sa avem doua saculete, folosim unul si apoi II schimbam cu celalalt." E.G. White, Scrisoarea 112, 1897.

Pentru tratamentul afectiunilor ochilor
"Medicii au facut atatea experiente si, procedand astfel, nu numai ca au slabit pentru totdeauna puterea acestor delicate organe, ci lezarea rezultata s-a extins asupra creierului prin nervii ce fac legatura Intre ochi si creier. Am refuzat orice metoda In afara de apa fierbinte cu putina sare sau carbune vegetal pudra, pus Intr-un saculet si inmuiat in apa fierbinte sau rece, dupa cum e cazul. Sa nu ajunga nimic din amestec In ochi. Folositi doar aplicatii slabe." E.G. White, Scrisoarea 37, 1898.

Carbunele vegetal In loc de medicamente
"Doamna Harlowe nu avea nici un medicament, ci doar carbune vegetal umezit cu apa. Ea obisnuieste sa bea din apa aceasta si se simte bine, excelent, nu consuma carne ori unt, ceai sau cafea." E.G. White, Scrisoarea 84, 1898.

Carbunele vegetal pentru stomac
"As sfatui ca doar ocazional sa fie folosita compresa cu carbune vegetal. Daca vei bea apa de carbune vegetal nu Iti va face nici un rau. Carbunele vegetal in sine s-ar putea sa fie putin iritant pentru un stomac sensibil, cum Inclin sa cred ca este al tau. Foloseste-ti propria judecata si increde-te In Dumnezeu In timp ce lucrezi ... Nu manca zarzavaturi, ci ocupa-te sa ai cea mai buna paine de casa si fructe. Nici nu gusta din painea care e indulcita ... " E.G. White, Scrisoarea 92, 1898.
" ... carbunele vegetal este un bun remediu. Pentru anumite forme de indigestie, este mai eficient decat medicamentele. Putin ulei de masline in care a fost introdusa pudra de carbune si s-a amestecat bine duce la curatire si vindecare. il socotesc un rernediu excelent. .. " E.G. White, Scrisoarea 100, 1903 .

Carbunele vegetal ln probleme respiratorii
"Aceste accese in respiratie trebuie tratate, Se ia carbune vegetal pudra, se introduce In apa si se bea din aceasta. Sa nu se manance zarzavaturi. Se pot consuma fructe si mum paine, bine coapta. Faceti exercitii usoare, iar noaptea puneti 0 compresa cu carbune vegetal pe ficat si abdomen." E.G. White, Scrisoarea 115, 1898.

Carbunele vegetal util in intepaturi de insecte, serpi
" ... 0 umflatura dureroasa la genunchi, provenita probabil de la o intepatura veninoasa de insecta.
Un amestec de carbune vegetal cu seminte de in a fost asezat pe umflatura si aceasta cataplasma a prod us alinare de Indata." E. G. White, Manuscris 68, 1898.
"Luati carbune vegetal pisat, umeziti-I si folositi-I drept cataplasma. Carbunele vegetal poseda 0 putere minunata de a extrage otrava din regiune." E.G. White, Scrisoarea 326, 1906.
"Am recomandat acelasi tratament si pentru altii care sufereau dureri mari si acest lucru a adus alinare si a fost chiar un mijloc de a salva viata. Mama mea mi-a spus ca muscaturile de serpi si reptile, Intepaturile de insecte pot fi facute nevatamatoare prin folosirea de cataplasme cu carbune vegetal." E. G. White, Scrisoarea 90, 1908.

Distruge si indeparteaza otrava
"Nu am timp sa relatez tratamentele minunate pe care Ie-am folosit, nu cu medica mente ci prin aplicarea de apa. Noi folosim din plin carbune vegetal, In cataplasme. Aceasta distruge inflamatia si fndeparteaza otrava. Ii invatam pe cei nestiutori sa devina inteligenti si sa 0 duca bine." E.G. White, Scrisoarea 74, 1889.

Carbunele vegetal ca agent vindecator
"Pudra de carbune vegetal. .. folosit la nevoie. Aceasta se amesteca cu ulei de masline. Astfel poate fi luat mai usor decat daca este amestecat cu apa. Cred ca vei obtine rezultate bune daca vei folosi o compresa pe care ai pus carbune vegetal pudra umezit cu apa, pusa intr-un saculet si asezata pe regiunea afectata. Cand sotul meu a fost bolnav, am recurs la multe remedii si cunosc valoarea carbunelui vegetal ca agent vindecator. Am actionat cu vadit succes pentru sotul meu atunci cand viata sa a fost in mare primejdie ... " E.G. White, Scrisoarea 75, 1904.

Carbunele vegetal folosit in cataplasme
"Odata a venit la mine un medic foarte mahnit. Fusese chemat sa consulte o doamna tanara bolnava. Facuse febra pentru ca dormise afara in cort, pe pamant, si a fost dusa in cladirea scolii noastre de langa Melbourne, Australia. Ii era tot mai rau si exista teama ca va muri. Medicul. .. a venit la mine si mi a spus: Sora White, ai vreo lumina pentru mine in acest caz? Daca suferinta nu Ii poate fi alinata, sora noastra nu va mai trai decat cateva ore. I-am raspuns: "Trimite pe cineva la pravalia fierarului, sa ia niste pudra de carbune vegetal; fa a cataplasma din aceasta si intinde-i-a pe stomac si in jurul acestuia". Dactorul s-a grabit si mi-a urmat sfatul. Curand s-a intors spunand: "Ea s-a linistit in mai putin de jumatate de ora dupa aplicarea cataplasmei. Acum daarme pentru prima data dupa cateva zile"."

RETETE:

Apa maloasa
o Iingura de carbune vegetal pudra amestecat cu 4 cani de apa. Se lasa sa se depuna. Se scurge apa Iimpede de deasupra (apa maloasa). Se poate bea Iiber.

Carbune vegetal si seminte de in
3 Iinguri seminte de in (pisate intr-o rasnita), 1 Iingura de carbune vegetal, 1 cana de apa. Se amesteca si se da intr-un clacat pentru a se ingrosa. Se foloseste drept cataplasma.

Carbune vegetal si ceai de plante
Se ia 0 mana de frunze de plante de ceai si se amesteca cu 1/4 pana la 1/2 cana de apa. Frunzele sa fie tocate nu prea marunt. Acest amestec se toama intr-o cana in care se afla 0 lingura de carbune vegetal. Se amesteca si se foloseste drept cataplasma.
Design SC EUMEXROM SRL. All rights reserved.
Constanta, str Mircea cel Batran nr 14, et 2 cam 22, 900744